У всіх школах Чернівців призупинили навчання до 5 грудня

У всіх школах Чернівців призупинили навчальний процес до 5 грудня.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив міський голова Чернівців Олексій Каспрук, передає кореспондент molbuk.ua

Він сказав, що наразі у місті зафіксоване підвищення епідпорогу, щоправда дані не підтверджені медиками. До поліклінік надходить мало звернень від чернівчан про захворюваність дітей.

“Проте немає сенсу не довіряти даним освітян, які фіксують збільшення захворюваності школярів”, – сказав Каспрук.

“Розуміємо, що це лише початок сезону захворювання, але чекати перевищення епідплрогу не будемо”, – додав міський голова.

Начальник управління освіти Сергій Мартинюк повідомив, що 15,8% школярів у Чернівцях відсутні на заняттях через хворобу.

Водночас міський голова закликав батьків реєструвати випадки захворювань у медичних закладах, уникати відвідування дітьми громадських місць і навчальних гуртків.

Олексій Каспрук:

Прийняв рішення з вівторка призупинити навчання у школах до кінця тижня.

Це може допомогти зупинити зростання кількості хворих. Прошу батьків відповідально поставитися до ситуації та при перших симптомах захворювання у дитини звертатися до дільничного лікаря, не займатися самолікуванням, обмежити спілкування хворої дитини з ровесниками, припинити відвідування гуртків та секцій.

Панікувати не варто, епідемії грипу у місті ще немає, вживаємо заходи, щоб епідеміологічний період пройшов у Чернівцях з найменшими ризиком для здоров’я мешканців.

Дитсадки, де ізоляція дітей є вищою, продовжують працювати. Ситуацію моніторять кожен день освітяни та лікарі.

За результатами цих спостережень у п’ятницю будемо приймати рішення, чи поновлювати навчання у школах.

Comments are closed.