Україна – космічна, Чернівці – успішні!

космос космос космос космос каденюкПонад 150 юнаків та дівчат з усіх регіонів України взяли участь у Всеукраїнському молодіжному аерокосмічному форумі “Україна космічна”, урочисте відкриття якого відбулось в Київському планетарії. Організатори заходу – Міністерство молоді та спорту України у співпраці з Департаментом освіти і науки, молоді та спорту Київської міської державної адміністрації за участі Українського молодіжного аерокосмічного об’єднання «Сузір’я», якому виповнилось 25 років.

Учасників Форуму вітали заступник Міністра молоді та спорту Олександр Ярема, директор Українського молодіжного аерокосмічного об’єднання «Сузір’я» Олег Петров, перший космонавт незалежної України, Герой України Леонід Каденюк, голова товариства “Знання” Василь Кушерець, представники аерокосмічної галузі країни, зокрема, провідні спеціалісти КБ “Південне”.

Чернівецьку область на Форумі представляли: Мартинюк Анна та Бойко Катерина, учениці Чернівецької гімназії №2, Данчук Єва, учениця Чернівецької ЗОШ №8,  Ілащук Микола, учень Чернівецької СШ ОРТ №41, Віталій Яценко, завідувач музею авіації та космонавтики КЮТ “Кварц”, Тетяна Спориніна, Анастасія Костюкова, Сергій Кізіма, вчителі ЗНЗ міста. Під час Форуму з 2 по 4 грудня 2016 року всі учасники мали змогу взяти участь у майстер-класах з науково-технічної та прикладної творчості, послухати інтерактивні презентації підприємств космічної галузі та профільних вищих навчальних закладів України, поспілкуватись один з одним та першими відвідати оновлений планетарій. Також під час Форуму відбулась конференція колективних членів і регіональних представництв молодіжних громадських організацій. За результатами роботи Клуб юних техніків “Кварц” нагороджено Почесною грамотою за популяризацію аерокосмічної освіти в Україні, індивідуальні відзнаки одержали Анна Мартинюк, Єва Данчук, Віталій Яценко.

 

http://osvitacv.com/index.php/2011-01-09-19-15-18/2011-01-13-12-52-17/32892-2016-12-05-07-29-39

Comments are closed.