Інноваційна діяльність – це гарно організована, раціональна і систематична робота

П.Друкер

       “Використання сучасних інноваційних технологій на уроках УМЛ як засіб посилення мотивації учнів до вивчення предмета” – тема 2 засідання майстер-класу вчителя української мови та літератури ЗОШ №8 Христини Окйай з проблеми «Сучасний урок як основа ефективної та якісної мовно-літературної освіти», яке відбулося 07 грудня 2016 року.

“Мотивація – важливе завдання навчально-виховного процесу. Тому важливою складовою педагогічної майстерності сучасного вчителя є підбір та поєднання тих форм і методів навчання на кожному етапі уроку, які виконують не лише навчальну, а й стимулюючо-мотиваційну функцію”, – підкреслила Христина Мірчівна.

Учитель розкрила секрети таких форм і методів навчання, які вона використовує на різних етапах уроку. Після ознайомлення з ними учасники майстер-класу відпрацювали їх у групах: “Шпаргалка”, “Розвиваючий канон”, “Диктант шпигуна”, “Пазл”, “Кроссенс”.

Особливий інтерес у вчителів викликала кейс-технoлогія (ситуативне навчання). Ефективною є ця технологія при підготовці учнів до написання власного висловлення, що є обов’язковою вимогою при складанні ЗНО з української мови та літератури. Вона дозволяє зацікавити учнів процесом навчання, сприяє активному засвоєнню знань і навичок. Учасники майстер класу, навчаючись цієї технології, працювали в групах: кейс 1 – “Що таке щастя для людини?”, кейс 2 – “Чи варто в сучасному світі зважати на думку оточуючих?”.

Завершуючи заняття, Христина Мірчівна наголосила: “Яким би старанним і відповідальним не був учень, якщо він не матиме чіткого уявлення про результат своєї діяльності, чіткого розуміння цілей навчання та його застосування на практиці, то він утратить інтерес до предмета. Щоб уникнути цього, нам необхідно знайти для себе формулу успіху – такі форми і методи, які у певному поєднанні забезпечать нам ефективне, просте учіння дітей”.

Сподіваємося, що усе побачене й почуте допоможе учасникам майстер-класу зацікавити школярів предметами “Українська мова”, “Українська література”.

Джерело: osvitacv.com

1 2 3 4 5 6 7 8

Comments are closed.