100 років тому почалась Лютнева революція у царській Росії, яка призвела до повалення самодержавства

Лютне́ва револю́ція 1917 ро́ку в Росії — революційні події лютого-березня 1917 року, що завершились падінням монархії у Російській імперії.
Головними причинами загострення політичної ситуації в Російській імперії були участь Росії в Першій світовій війні 1914–1918, бездарність верховного командування на чолі з імператором Миколою ІІ та в результаті цього великі людські втрати на фронтах.
Участь Росії у світовій війні та мобілізація до армії великої кількості селян призвели до розорення та загального зубожіння значних мас населення імперії, поглибила соціально-економічні і політичні суперечності в країні. З початку 1917 року незадоволення війною та економічні труднощі викликали масовий страйковий рух, особливо у великих промислових центрах України.
6f285a4-petrograd118469b89-krovavogoЦя подія мала непересічне значення для України, адже за декілька днів у Києві буде створено Центральну Раду і почнеться національно-демократична революція результатом якої стане проголошення незалежної України (хоча й не на тривалий час, але це буде вже зовсім інша історія України)

Comments are closed.