На Буковині можуть хворіти ще кілька тижнів: лікарям важко спрогнозувати тривалість підйому захворюваності

нетиповою для цього періоду. Та порівнюють її з епідсезоном 2009-2010 років, коли люди помирали від свинячого грипу.

– Зазвичай, епідемічний підйом не триває довше 3-4 тижнів, – розповідає головний санітарний лікар Чернівецької області Наталія Гопко. – Але ми повинні розцінювати нетиповість цьогорічної ситуації, аналогічну тій, яка була в 2009-2010 роках. Тоді нетиповість полягала у такому ж стрімкому зростанні захворюваності і в часі. Тобто кінець вересня-початок жовтня — період непритаманний для підйому захворюваності на ГРВІ.

“Цьогоріч зростання кількості захворілих є вищим за аналогічний тиждень року щонайменше за 12 попередніх епідемічних сезонів, – продовжує Н. Гопко. – Якщо в 2009-2010 роках в цей час ситуація в принципі стабілізувалася, то в інші епідемічні роки захворюваність ще перебувала на рівні доволі низькому. Наприклад, за цей неповний тиждень ми вже маємо 6 тисяч 215 випадків захворювань. То за аналогічні періоди, але за повний тиждень окремих років, зазвичай, реєструвалося близько 2 тисяч, максимум 3 тисячі захворілих за цей період року”.
Гопко зауважила, що наразі надто швидкий перебіг подій щодо захворюваності.
– Прийняті заходи дадуть можливість сподіватись, що період епідемічного підйому не буде довшим, як зазвичай (3-4 тижні, – авт.), – зауважила Гопко. – Знову ж таки, буковинцям не потрібно забувати про профілактику.1453367525_grvi_1

Comments are closed.