Успішно впроваджуємо новий державний стандарт! Джерело: osvitacv.com

Не йти вперед – означає йти назад!

       7 квітня на базі загальноосвітньої школи №8 відбувся семінар-практикум вчителів хімії з теми: «Впровадження Державного стандарту базової та повної загальної середньої освіти при викладанні хімії».

На відкритті семінару Попович Лариса Дмитрівна, головний спеціаліст управління освіти підкреслила важливість змін в українській освіті; зазначила, що впровадження нового державного стандарту є спробою привести у відповідність освіту до потреб ринку праці.

Директор загальноосвітнього закладу №8 Савчук Ірина Іванівна розповіла про історію та напрямки роботи школи.

Впродовж семінару методистом управління освіти Кушнір А.І. були висвітлені методичні проблеми, що виникають при викладанні хімії за новими програмами та були показані шляхи їх подолання.

Реалізацію практичної складової програми хімії 7 класу майстерно представила вчитель хімії ЗОШ №8 Турянська Ніна Тодорівна. В практичній частині вона представила методику проведення домашнього експерименту і організувала проведення практикуму в чотирьох групах. З метою удосконалення викладання предмету Ніна Тодорівна уклала медіатеку, що розміщена на Google-Диску. В медіатеці знаходиться навчально-методичний комплекс для викладання хімії в 7-х класах за Державним стандартом базової та повної загальної середньої освіти, а саме:

• електронні варіанти програм з курсу хімії, факультативів та курсів зі вибором;

• повний електронний варіант 6 підручників для хімії 7 класу;

• відеофрагменти віртуальної лабораторії;

• методичні рекомендації щодо проведення “Домашнього експерименту”;

• методичні розробки окремих уроків, позакласних заходів та мультимедійні презентації до них.            Наприкінці семінару був організований тренінг «Психолого-педагогічні аспекти взаємодії учасників навчального процесу – пріоритетна умова підвищення ефективності уроку» заступником директора з навчально-виховної роботи Іванченко Наталією Віталіївною.

При обговоренні рекомендацій семінару учасники дали позитивну оцінку проведеній роботі.

IMG 1910

IMG 1896

IMG 1893

IMG 1882

Comments are closed.